Bladerdeeg met pesto en kaas

Bladerdeeg met pesto en kaas

Bladerdeeg met pesto en kaas

borrelhapje

Een eenvoudig en erg lekker borrelhapje wat maar kort op de tafel zal staan. Bladerdeeg met pesto, Parmezaanse kaas en sesamzaadjes.
Je maakt met dit recept ongeveer 20 hapjes.

Aantal personen: 8

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten

10 plakjes bladerdeeg
100 gram groene pesto
50 gram geraspte kaas
2 eetlepels sesamzaad

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en verspreid de losse bladen over het aanrechtblad om het te laten ontdooien. Vergeet niet de folie te verwijderen.
  • Voeg een laagje pesto toe aan 5 van de 10 plakjes.
  • Voeg de geraspte kaas toe aan de bladerdeegplakjes met pesto.
  • Plaats daarna de blanco bladerdeegplakjes op de plakjes die voorzien zijn van pesto en kaas.
  • Kluts het ei en bestrijk de bovenste laag van het bladerdeeg. Voeg daarna de sesamzaadjes toe.
  • Snij de bladerdeegplakjes in reepjes en plaats deze op een bakplaat.
  • Na 15 minuten, zodra ze mooi bruin zijn geworden, kunnen ze uit de oven worden gehaald. Laat ze daarna afkoelen voor gebruik.


Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus